«

»

Velj 13

Vlahović: Boji li se Pupovac crnih oblaka koji kruže nad zastupnicima?

Vlahović: Boji li se Pupovac crnih oblaka koji kruže nad zastupnicima?

bankomat

Ako i bježi, pobjeći ne može, obruč se steže oko takvih koji Sabor poistovjećuju s vlastitim bankomatom, tvrdi Vlahović

Nenad Vlahović, predsjednik Srpske pravedne stranke i Nacionalnog vijeća Srba u Hrvatskoj, opet je prozvao Milorada Pupovca, ovog puta ponukan uhićenjem Tomislava Sauche. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Sve vrije od izjava, jedna drugu sustižu ali dvije zahtijevaju veću analizu.

Na jednom portalu jučer piše: “Tomislav Saucha je nešto prije 10 sati viđen kako izlazi iz svoga stana s torbom u ruci, iako su ga pred stanom čekali brojni novinari, Saucha nije želio odgovarati na pitanja”.

Druga izjava političkog mrtvaca Zorana Milanovića o događaju s dnevnicama sadrži općepoznatu činjenicu. “Radi se o državnom novcu”, reče Zoran Milanović.

O kakvom novcu se radi s bankomata, čiji je to novac i ima li on podrijetlo?

Naravno, državni je, ali u prvom redu novac poreznih obveznika.

Zar taj novac ne zaslužuje pažnju DORH-a i drugih sudbenih institucija, ili pažnju ne zaslužuje osoba za koju se osnovano sumnja da je nezakonito s njim raspolagala.

Vrijeme je da odgovorni iz sudbenih institucija pa i Vlade pozovu i Milorada Pupovca, koji je ovlašten za raspolaganje državnim novcem, kako reče Zoran Milanović, da objasni gdje je novac i u što je utrošen. Osnovano se može sumnjati da je imenovanom ostavljeno vrijeme i prostor da sve pokuša opravdati. No, ništa se više opravdati ne može, sve naknadno pribavljeno novo je kazneno djelo. Podaci, dokumenti i službeni dokazi daleko su od ruku Milorada Pupovca, on do njih na svoju žalost više ne može doći.

Do sada je nadležnim institucijama sudbene vlasti podnijeto sedam kaznenih prijava, no već 8 mjeseci nema pomaka izuzev kratkih nebitnih obavijesti.

Pitanje je većini novinara, koje odzvanja već mjesecima i godinama u javnosti o djelu i liku Milorada Pupovca koji kao pripadnik nacionalne manjine raspolaže milijunima državnog novca. Da postoji osnovana sumnja kako se uopće raspolaže s tim novcem, a od novinara ni glasa da se čuje. Istovremeno kritike upućene na rad imenovanom pretvorene su u klevete i tužbe koje završavaju uvijek u njegovu korist. U čemu je sadržano i jedno do sada neotkriveno činjenično stanje.

milijuni za snv

Kritike su upućene od predsjednika opozicijske srpske stranke i Nacionalnog vijeća Srba u Hrvatskoj koji je također pripadnik nacionalne manjine. Kritičar nema zaštitu i njega se razapinje po novinama za kaznu od desetke tisuća kuna, a koje presude još nisu pravomoćne. Presude za izrečenu istinu, za verbalni delikt koji se ponovno vraća na političku scenu u Hrvatskoj, a ne samo ovaj slučaj nego i drugi slučajevi opasno mirišu na “rumunjski sindrom” koji prijeti neželjenim posljedicama.

Institucije na čijem čelu se vi nalazite ruše sudbeni sustav naše države i sve prijeti nesagledivim posljedicama.

Očito ove posljednje pojave financijske depresije, a kojih će očito biti nebrojeno u budućnosti, uzdrmale su i Vladu i mnoge odgovorne u Vladi. Je li načet vrh ledenog brijega, brzo će se pokazati.

Vrli zastupnik Milorad Pupovac, bilo bi dobro znati gdje je jučer bio ako ga nema u Saboru, bježi li od crnih oblaka koji kruže nad saborskim zastupnicima?

Ako i bježi, pobjeći ne može, obruč se steže oko takvih koji Sabor poistovjećuju s vlastitim bankomatom.

Nisu samo bankomati “Damaklov mač”, već i veći i oštriji mač je zvani RBA – zadruge. Ima li zaista Milorad Pupovac ili nema nepojmljivo veliko bogatstvo u RBA? DORH to definitivno mora istražiti, mora javnosti predočiti podrijetlo tog novca.

Ima li ili nema stanove u Berlinu, Londonu i New Yorku, gradi li kuću u Beču, apartmane na Braču? Sve ovo i još desetine pitanje upućenih Pupovcu ostaju nerazjašnjena.

Predstavnici srpske zajednice u Republici Hrvatskoj opetovano će ta pitanja postavljati Pupovcu kao javnoj osobi dok na njih ne dobiju odgovor.

Potvrđuje li Pupovčeva šutnja pravilo da je sve istina ako odgovora nema?

Jedno od nepoznanica je i status Pupovca u redovima vojske Republike Hrvatske.

Molimo nadležne u službama HV-a da nam dostave podatak ima li Milorad Pupovac čin pukovnika HV-a ili možda neki drugi čin.

lova

S početkom iz uvoda završavamo o velikom interesu novinara pred kućom Tomislava Sauche s pitanjem “hvatate li vi političke mrtvace da ih sahranite”, odvažite se imate pored sebe na desetine polumrtvaca kojih se očito bojite’, poručio je Vlahović.

info služba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Hit Counter provided by Sign Holders