«

»

Tra 09

OSUDA POSTUPKA SNV-a I PUPOVCA POVODOM KOMEMORACIJE U JASENOVCU

OSUDA POSTUPKA SNV-a I PUPOVCA POVODOM KOMEMORACIJE U JASENOVCU

- IZJAVA ZA MEDIJE -

JASENOVAC

Nacionalno vijeće Srba u Hrvatskoj je sve aktivnija institucija Srba i opozicija SNV-u i njegovom predsjedniku. Razmotrivši odluku SNV- a o nedolasku na komemoraciju u Jasenovac istu oštro osuđuje s ocjenom da je ovaj postupak u službi ponovnog talasanja na način sličan samo njima.

Ovakav stav ne služi na dobrobit niti Republici Hrvatskoj niti Srbima u Hrvatskoj, a posebno je očit primjer ne poštivanja digniteta svih žrtava Jasenovca bez obzira na pripadnost te vodi u nove podjele.

SNV i Pupovac nisu jedini Srbi u Hrvatskoj i s minornom podrškom od 8 % ne mogu u ime svih Srba činiti ovakovu štetu jer većina Srba osuđuje ovakav stav SNV-a i smatra ga sramnim , smišljenim i potezom  jednog Srbina koji to najmanje stvarno i je.

Vrijeme je da druge institucije Srba u Republici Hrvatskoj konačno u javnosti progovore stvarne razloge ove odluke , koja je izuzetno nezrela i neozbiljna , a i o svim drugim odlukama koje sve više vrijeđaju Srbe u Hrvatskoj.

Navedena institucija Nacionalnog vijeća kao i svake godine dat će svoj prilog s prisutnošću na Komemoraciji, pokloniti se svim žrtvama i tako odati pijetet s mišlju unutarnje osude da se ovako nešto više nikada ne ponovi.

 

Predsjednik Nacionalnog vijeća Srba u Hrvatskoj

Nenad Vlahović,mag.iur

info služba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Hit Counter provided by Sign Holders