«

»

Sij 22

Nešto novo i drugačije…

Poštovani,

 

Ovog časa dio svog slobodnog vremena ustupate sadržaju stranice NACIONALNOG VIJEĆA SRBA U HRVATSKOJ.

Reklo bi se, stranica kao svaka druga stranica iz mnoštva onih koje susrećete svakodnevno. Ipak, određene različitosti ovu stranicu čine drugačijom, sadržajno zanimljivijom, ne samo za pripadnike srpskog naroda u Hrvatskoj, već za sve one koji zajedno s našom zajednicom žive sa sličnim problemima u zajedničkoj nam domovini.

 

Zašto novo nacionalno vijeće kao institucija srpske zajednice u Republici Hrvatskoj, u mnoštvu drugih udruga, zajednica pa i političkih stranaka?

Već iz temeljnog dokumenta Izvještajno-Programske deklaracije uviđate da bez „dlake na jeziku“govorimo o problematici, opisujemo i ističemo uzroke i posljedice, te predlažemo način rješavanja.

 

Zašto to vodeći ljudi Nacionalnog vijeća mogu otvoreno iznositi?

 

 1. Poznaju problematiku koju žive od samog početka i lično daju svoj doprinos rješavanju iste, te nisu opterećeni aferama, nečasnim radnjama i inkriminiranim djelima,
 2. Imaju dovoljno hrabrosti da probleme otvoreno iznose i javno prozivaju odgovorne,
 3. Zalažu se za otvoreni pluralizam unutar srpske zajednice, naspram onih koji taj proces guše jer im smetaju oni sunarodnjaci koji imaju svoje mišljenje, koji se bore za opće interese srpskog naroda, koji su protiv getoizacije i koji su za cjelokupnu slobodu svakog pojedinog člana srpske zajednice i kolektiviteta kao cjeline,
 4. Pratit ćete aktivnosti članova NVSH, koji su mišljenja kako je vrijeme da samozvani vođe srpske zajednice u RH odstupe, jer već 18. godina Srbe vode u suprotnom  pravcu, tako da nas je u Hrvatskoj sve manje i polako nestajemo. Oni svojim odnosom čine najveću štetu narodu kojem pripadaju.

Pratit ćete našu borbu protiv korupcije u srpskoj zajednici, koja je nažalost uzela velikog maha i pod neobjašnjivim okolnostima neprekidno egzistira.

 

Svojim prijedlozima, mišljenjima i saznanjima, zajedno ćemo uređivati našu Web stranicu i dati puni doprinos za ostvarivanje njene uloge.

Dakako, isticati ćemo i svijetle primjere i lijepe događaje iz života naše zajednice.

 

Na kraju,  pozivamo Vas da budete sa nama i pratite naš rad.  Pridružite nam se  i budite dio našeg tima u ispunjenju zajedničkih ciljeva!

 

 

                                                                                              NVSH – NACIONALNO VIJEĆE SRBA U HRVATSKOJ

Predsjednik, Nenad Vlahović, mag.iur

2 comments

 1. Miroslav Jovičić - Mišo, mag.oec.

  Poštovani moji !

  I neupitno moji i moje porodice! Čestitam vam na dosadašnjem radu i mišljenja sam da ste postigli puno ali ne dovoljno za ono što morate biti i čemu morate težiti! Mnogo nerešenih problerma je SNV gurao pod tepih i podržavao u mnogim regijama i mestima pojedince tzv srbe, koji sa srbstvom nemaju ništa niti sa interesima Hrvatske u zajednici sa svojim Srbima kao namjerno napraljenim manjinskim narodom itd…!
  Ono što sam doživeo kao Srbin od 1989 do 1997 godine nije ništa što doživljavam i dan danas od koje kakvih srbića, plaćenih izdajnika, Srba i njihovih porodica koje bjesomučno podržavaju Vrhovi SNV itd.itd. Kad se zauzeh za osnivanje ogranka SNV-a u Splitu, izbaciše me kao đubre iz razloga što sam u vrijeme prošlih izbora bio na listi Socijalističke partije Splita na čelu sa prof. dr. Slobodanom Berošom, a čiji program niti u kojem slučaju nije kontradiktoran interesima Srba, pravoslavaca i ostalih manjina u RH! Skupa samnom izbaciše i mojeg zamjenika Dušana Stojanca pok. Božidara iz Splita! Sad mi je to draže što tako bi i od koga !!!
  Sad u Splitu imamo tugu i žalost na čelu sa Anom Lunić predsjednicom sumnjivih psihičkih i ostalih sposobnosti i zamjenikom i medijski poznatim nasilnikom nad Srbima Splita, kućnim i ko zna kakvim Aninim prijateljem Rusić Momčilom koji nasilno preuzeše V ijeće od legalno izabrane dokt.prof. Semine Lončar itd.itd.

  Ali vi mi učiniste vašim osnivanjem svjetlo u tami koja se nadvija nad gradom Splitom, i čini mi se da se moramo svi u Splitu okrenuti vama ……!

  Stojim vam na raspolaganju ali i kao član Socijalističke partije Hrvatske ! Ukoliko imate interesa, spreman sam potpisati pristupnicu jer se isto ne kosi sa programom SPH ! Dapače !!!

  LIjepi pozdrav gosp. Nenadu i želim mu apsolutni uspjeh u ostvarivanju svih interesa zajednice Srba Hrvatske tj. NVSH !

  Miroslav Jovičić – Mišo. mag.oec. iz Splita (Sevida) !!!
  Vijećnik u VSNM u Splitu i s ponosom bivši predsjednik istog u prošlom mandatu !!!

 2. milan popadić

  Neno ,prijatelju čestitam ti na ovoj inicijativi i doprinosu pluralizaciji srpske scene u RH.Zajednica Srba Rijeke spremna je na suradnju i ja kao njen predsjedik imam nekih prijedloga ali o tome drugom prilikom.Lijep pozdrav iz Rijeke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Hit Counter provided by Sign Holders