«

»

Svi 24

Milijuni za SNV !

milijuni za snv

Milijuni za SNV !

Srpsko narodno vijeće ( SNV ) , nedavno je na svojim web stranicama  na „poseban“ način objavilo financijski izvještaj za 2013. i 2014. godinu .

Ništa u tome ne bi bilo neobično da Izvještaj po sadržaju i obliku po nebrojeno puta određene troškove ne prikazuje na način da običan čovjek to ne može razumjeti.

Ovdje nemamo namjeru komentirati tzv. „ male brojke“ ,koje su jasno iskazane, ali stavke u milionskim iznosima    ( rashodi za usluge i tekuće donacije ) vješto skrivaju novce poreznih obveznika , koji su svoj put završili najvjerojatnije u privatnim džepovima.

Stavke prihoda očitavaju izvor financiranja isključivo iz Proračuna Republike Hrvatske, za svaku godinu preko 11 milijuna kuna.

Koliko su od tih sredstava dobili Srbi putem socijalnih programa i gdje su sredstva od 3,5 milijuna doznačena od Vlade RH za socijalne programe i to isključivo za povratnike ? Gdje su ta sredstva završila , dali možda u troškovima izbora za EU  Parlament, koji je ionako za čovjeka br. 11 ostao samo nedosanjani san, san koji porezne obveznike košta 3,5 milijuna kuna.

Dali je izvještaj za 2013.godinu u tom dijelu ponovno falsificiran? Bilo bi dobro da to nadležne institucije utvrde, ali koje i tko ?

U dvije godine dobiti 26 milijuna kuna ( malo koja ili gotovo niti jedna udruga ne dobiva tolike novce) , a uz to govoriti o diskriminaciji te pisati i pozivati se na razne manifeste i deklaracije  ( koga ili čega? ) , krajnje je neozbiljno i licemjerno. Čovjek koji zastupa tek 10 % građana srpske nacionalnosti, a uz to dobiva ovolike milione ne može niti ne smije ovako zlorabiti svoj položaj. Većina Srba u Hrvatskoj živi kao i većina građana Republike Hrvatske , u ovom trenutku jako teško, ali želi i hoće uložiti sve snage i znanje da kolektivno kao zemlja članica EU idemo naprijed i tako osigura bolju budućnost sebi i svojoj djeci. Velika većina Srba ( njih oko 90 % ) niti ne glasa za SNV niti ih takva ( održi se na vlasti pod svaku cijenu ) politika  zanima. Srbi koji kroz demokratske instrumente progovaraju o inkriminiranim radnjama vodećih iz SNV-a , diskriminirani su od samih tih Srba , a ne od većinskog naroda i to javnost Hrvatske mora znati!

Pitamo se dali bar malo to zanima nadležne institucije ove zemlje?

Neshvatljivo je da prošle i sadašnje Vlade Republike Hrvatske podržavaju ovakve zastupnike  koji već godinama na prepoznatljiv način osiguravaju svoje mandate. To očigledno i mogu , jer novac koji im te Vlade dodjeljuju ionako nije njihov.

Kako svaka igra ima svoj početak , tok i kraj, nijedna ne traje vječno, samo je pitanje koliko glavni sudac može izdržati.

Kao šlag na tortu ovim izvještajima, SNV zapošljava 40 radnika  ( prijatelja, rođaka, prijateljica i ostalih) koji nemilosrdno sve uzimaju sebi , a koliko ostaje za one kojima su ta sredstva najpotrebnija, obespravljenim Srbima ,Srbima povratnicima, prosudite sami.

Dali je od tih 40 zaposlenih barem 1  primljen redovnim putem – natječajem?

Zasigurno niti jedan !

Posao je to određenih institucija, ako one uopće i postoje!?

U prilogu navedeni financijski izvještaji!

 

info služba

2015-05-24_001

2015-05-24_001 (2)

1 ping

  1. PRIPREMAJU LI NAM ‘NOVOSTI’ JOŠ JEDAN MASAKR? - Hrvatska udruga Benedikt

    [...] “U dvije godine dobiti 26 milijuna kuna (malo koja ili gotovo niti jedna udruga ne dobiva tolike novce), a uz to govoriti o diskriminaciji te pisati i pozivati se na razne manifeste i deklaracije (koga ili čega?), krajnje je neozbiljno i licemjerno. Čovjek koji zastupa tek 10 % građana srpske nacionalnosti, a uz to dobiva ovolike milijune ne može niti ne smije ovako zlorabiti svoj položaj”, ističe Nacionalno vijeće Srba u Hrvatskoj. [...]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Hit Counter provided by Sign Holders