«

»

Velj 07

Izvanredna sjednica Predsjedništva Srpske pravedne stranke u Republici Hrvatskoj

Desktop_001

Predsjedništvo Srpske pravedne stranke (SPS) dana 4.2.2015.godine održalo je izvanrednu sjednicu u Bjelovaru s jednom točkom dnevnog reda, a koja se odnosi na:

-          Informaciju o podnijetoj tužbi za nanošenje duševnih boli ,povredu prava na duševno zdravlje, ugled , čast i dostojanstvo te neimovinsku štetu koju je „počinio“ Nenad Vlahović,predsjednik Srpske pravedne strane (SPS).

-          Predmetnom tužbom „poštenjačina“ Pupovac zahtjeva od Nenada Vlahovića i nakladnika „Magazin“ odštetu od 95.000,oo kuna i parnične troškove.

-          Prvo ročište održat će se 24.2.2105.godine u Garešnici na Općinskom sudu.

 

O kakovim se duševnim bolima ,ugledu i časti radi, Predsjedništvo jednoglasno zaključuje;

 

 1. Tko će platiti duševne boli i pravo na duševno zdravlje hiljadama Srba koje je g.Pupovac svojim postupcima , propustima i krajnjom namjerom učinio da nikada neće ostvariti štetu za izgubljenu imovinu.

Hiljade Srba i njihovi preci moraju znati da je to učinio upravo M.Pupovac, a nitko ga od nas nije ovlastio da nas „oslobodi“ naknade štete za izgubljenu imovinu van područja ratnih operacija.

Morao je znati , a isto tako pokušati učiniti moguće, animirati svjetsku javnost da na ovim prostorima postoji narodna zajednica koju je predstavljao i morao zaštititi kako on tako i najbliži iz SNV-a i SDSS-a.

Koje i kakove su to njegove duševne boli , neka nam predoči i što je on to izgubio u odnosu na to što je dobio?

Pozvat ćemo sve Srbe da ustanemo kolektivnom tužbom za nama nanesene boli što je Pupovac učinio riješivši nas prava za naknadu štete zbog uništene imovine van zone ratnih operacija, u zoni ratnih operacija, nakon ratnih operacija općepoznatim radnjama.

Kakav to ugled , čast i dostojanstvo ima Pupovac da mu ga jedna mala stranka i njen predsjednik narušiše i srušiše? To je ugled,čast i dostojanstvo zanemarujuće snage , jer ga imenovani nema te poziva pravosudne institucije da mu isto spase ili bar malo povrate.

Ako Pupovac „trpi“ neimovinsku štetu neka kaže koliku i kakovu, a on istu debelo naplaćuje s imovinskom koristi. Ima li kategorije duševnih boli i njenih veličina u odnosu na Srbina Dušana iz Splita, koji je cijeli život radio i stvarao te pošteno stvorio imovinu od 3 milijuna eura,a koja je u prahu i pepelu dok taj isti Pupovac potpiše da je Dušan „zadovoljan“ i da ne traži nikakvu nadoknadu štete. Ima li Dušan ikakvih duševnih boli, u odnosu na Pupovca on trpi i neimovinsku i imovinsku štetu.

Kakve boli trpi obitelj Stojsavljević Darka iz Otišića koja svoje njive,polja i šumu mogu samo gledati dok ih uništava pojedinac, bespravno, a da mu nitko osim članova Srpske pravedne stranke nije stupio u zaštitu , niti tijela države , a isto tako niti nitko od vodećih – dežurnih Srba!

otisic

Kakve su to boli koje najviše osjećaju Darkova mala djeca , odgovori Milorade Pupovac?

Kakve boli trpi Miroslav Jovičić iz Sevida – Oštrica Mala za desetljeće stvaranu imovinu , koje već 20 i više godina nema i zahvaljujući Pupovcu teško da će do iste i njegovi preci doći !

 

 1. Upravo zbog svega što je Pupovac učinio ,svjestan težine štete počinjene Srbima, rekoše Srbi u izbjeglištvu da je sebi osigurao smještaj u Londonu i New Yorku, a obitelji u Berlinu po uzoru na historijske ličnosti iz doba prije drugog rata.

 

 1. Srpska pravedna stranka ima na stotine dokaza povezanih s inkriminacijom Pupovca od tada zvanog zamračivanja miliona kuna ,a sada nestanka bez traga tih miliona od poreznih obveznika građana Republike Hrvatske, od donacija iz inostranstva, od lažiranja završnih računa, pomaganja da se Pupovca zaštiti i spasi jer on je nedodirljiv , on je „žbir“ koji vodi svoj narod u nestanak, što je gotovo ništa učinio na povratku i obnovi i velikoj zasluzi što je Srbe sveo ispod 4% , a sve to vodi do zadanih ispod 3%. Neće proći tako dugo da se obznani Pupovčev zadatak dobiven od koga i zbog čega.

 

Hiljade mjesta i sela , prema podacima uvaženog Srbina Svetozara Livade, 1107 mjesta i sela više ne postoje , ona koja su u tragovima jedva da imaju krov nad glavom, a što je tek sa strujom i vodom. Zna li Pupovac gdje su netala sela zapadne Slavonije s najvećim selom Sloboštinom i drugih 30 sela, dali je tamo ikad bio te što je sa Đulovcem,Katincom,Pakranima,Markovcom,Batinjanima,M.Grđevcom,Zrinskom,Djakovicom itd…., Banijom, Kordunom,Dalmacijom,Otišićem,Baljcima itd…..

Dali je bar jednom tamo ikad bio? Trpe li tamo Srbi duševne boli , neimovinsku štetu zbog prouzročenih boli? Boli li išta obitelj Narančić  iz Like s osmero djece kojima nije dao osnovne životne potrepštine kao povratnicima , gdje su krave koje im uzeše, traktori i moto kultivatori ? I to sve samo zato što se nisu htjeli učlaniti u SDSS da budu imenovanom terijeri za utjerivanje glasova i stvaranje neimovinske ( čitaj eura) i imovinske koristi.

Boli li išta Miru i Dušana Narančića , povratnike u selo Doljani  kod Otočca, a osobito njegovu obitelj s osmero (8) malodobne djece kojima Milorad ne dade traktor da obrađuju zemlju da prehrane obitelj , ne dade kravu da ista ta djeca imaju mlijeka! Zaista kakve su njihove boli , a osobito djece od 3,4,5,6 godina ? Dali dopiru vapaji do uha Milorada Pupovca: „…..mama daj nam mlijeka i kruha……“

Dali te bar malo Milorade to boli ??

Desktop_001

 

 1. Etno biznis i bogaćenje Pupovca više nema granica, obnovit ćemo sve krivične prijave te dostaviti pravosudnim institucijama nove prijave zbog nestanka novca u drugim institucijama srpske zajednice,Tesla banke, kupnja kuća okolo Zagreba, novac za Kosovo, krivotvorenje završnih računa, sukobe interesa, zapošljavanje prijatelja i prijateljica, trošenje novca poreznih obveznika na uhljebljavanje prijateljice i njene obitelji……….

Otvoreni proces tužbom protiv predsjednika zbog iznošenja istine, izjava i informacija koje već 5 godina objavljuju Jutarnji list,Večernji list,Dnevno,Pogledi,Obzor,Identitet u oštrijem sadržaju i tonu od ovog , imaju namjeru da:

-          Unište,onemoguće i zastraše našu stranku ,njene članove i predsjednika da iznose u javnost istinu o stanju u srpskoj zajednici.

-          Ako je to i djelomično istinito postavlja se pitanje što je s pravnom državom, postoji li uopće, kada ovakav pojedinac može godinama reketariti sve Vlade , naplaćivati svaku političku uslugu i ostvarivati korist za sebe.

-          Obilazeći srpske institucije u R.Hrvatskoj stječemo dojam o jadu i bijedi istih u odnosu na moćnog pojedinca , nažalost.

-          Tužbom je Pupovac otvorio proces i početak svog pada, političkog i moralnog te vjerujemo da se zahvaljujući Zakonu o pravu na  pristupu informacijama više ništa neće moći sakriti.

2015-02-07_001 (2)

 

Nakon analiziranja nastalog stanja povodom tužbe Pupovca protiv predsjednika Srpske pravedne stranke Nenada Vlahovića za „teške duševne i ostale boli“, Predsjedništvo zaključuje;

 

 1. Predsjednik Srpske pravedne stranke (SPS) Nenad Vlahović iznoseći stavove stranke iz Programske deklaracije sa Skupštine 10.5.2014.godine bio je dužan i obavezan informirati javnost o svemu što se dešava u srpskoj zajednici. Predsjednik je iznosio u spomenutom intervjuu sve već poznato više od 5 godina , a na što Pupovac niti u jednom trenutku nije reagirao. Šutnjom je nedvojbeno iznijeto u tiskovinama prihvatio kao istinito.
 2. Etno biznis ,bogaćenje ,nebriga za obnovu,povratak,naknadu štete u odnosu na neučinjeno ravno je izdaji, a što će se u posebnom postupku i utvrditi.2015-02-07_0012
 3. Nestanak milijuna kuna poreznih obveznika Republike Hrvatske , potvrđuje činjenicu da je stekao veliko bogatstvo ali koje je upisano na druga imena.
 4. Porušene kuće,gospodarske zgrade,minirani objekti za njega ne postoje . Načinio je ogromnu štetu koju nekoliko generacija neće povratiti.
 5. Predsjedništvo će ubrzati proces postupka pred Etičkim sudom i za utvrđenu štetu , nanesene duševne boli, neimovinsku i imovinsku štetu hiljadama Srba, proglasiti Pupovca veleizdajnikom te podnijeti kolektivnu tužbu zbog potpisa poglavlja 23. Kojim je Srbe lišio prava na ostvarivanje naknade milijunske štete.
 6. Predsjedništvo će pripremiti krivične prijave Uskoku,Državnom odvjetništvu,PNUSKOK-u,Državnoj reviziji,Poreznoj inspekciji za sva inkriminirana djela s kojima raspolaže u trošenju novca , SKD Prosvjeti,donacija,financiranje prijateljice i prijatelja na trošak poreznih obveznika, nestanak stada krava,traktora,moto kultivatora,fiktivnih donacija i honorara, reprezentacije,nepoštivanje zakona na štetu pojedinaca, ustupanje novca za kupovanje glasova na manjinskim i parlamentarnim izborima……….
 7. Predsjedništvo će cirkularno upoznati cjelokupnu javnost u Republici Hrvatskoj i inozemstvu te sve institucije srpske zajednice u Republici Hrvatskoj.

Krivična prijava (u prilogu) na koju do dan danas nema adekvatnog odgovora!

(Microsoft Word - krivi350na prijava)(Microsoft Word - krivi350na prijava)(Microsoft Word - krivi350na prijava)

 

Ove stavove nadopuniti s ostalim problemima Srba, stambeno zbrinjavanje, „vječna“ obnova , stupanje u posijed imovine ,privatne,crkvene i SKD Prosvjete, otkup stanova ,mirovine,naknada štete za uništenu imovinu, za gušenje pluralizma,segregaciju nad Srbima, stvaranje lažnog kulta ličnosti i sl.

 

 1. Predsjedništvo poziva sve članove i simpatizere kao i sve pripadnike srpske zajednice u Republici Hrvatskoj i izbjegle u inostranstvu da konačno dadu svoj doprinos (glas) za smjenu ljudi koji su srpsku zajednicu doveli do nestanka. Problema je puno , pred nama su manjinski izbori (maj 2015.) smijenimo SNV-e i ostale satelite i pošaljimo imenovanu garnituru u ropotarnicu historije gdje im je i mjesto.

 

 

    PREDSJEDNIŠTVO

SRPSKE PRAVEDNE STRANKE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Hit Counter provided by Sign Holders