«

»

Lip 25

PLOČA KAO SVJEDOK STRADANJA SRBA I ROMA U DRUGOM SVJETSKOM RATU- PONOVNO NA SVOM MJESTU

IMG_20140622_105550IMG_20140622_113120

 

PLOČA KAO SVJEDOK STRADANJA SRBA I ROMA U DRUGOM SVJETSKOM RATU- PONOVNO NA SVOM MJESTU

 

U malom mjestu Kašljevcu na padinama Bilogore u općini Šandrovac – Bjelovarsko-bilogorska županija, u nedjelju 22.6.2014. godine , svečano je postavljena spomen-ploča nakon više od 15 godina.

Ploča je skinuta sa seoskog doma prilikom izgradnje novog objekta u centru mjesta te do danas nije bila vraćena na svoje mjesto.

Uz prisutnost 30-tak mještana i njihovih gosti prigodne riječi uputili su Jovan Hajduković ,rođen u selu Kašljevcu i Goran Đurđević predstavnik Roma i potomak 17 članova Roma iz obitelji Đurđević.

U činjenično-emotivnom govoru istaknuli su život i stradanja učesnika Narodno oslobodilačkog rata i civilnog stanovništva ovog kraja s porukom da se nikada više ne dozvoli i ne ponovi ovakva tragedija.

Gosti mještana sela bili su predstavnici općine Šandrovac , romske zajednice BBŽ-e i predsjednik Nacionalnog vijeća Srba Nenad Vlahović sa suradnicima.

 

info služba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Hit Counter provided by Sign Holders