«

»

Ožu 26

Igre bez granica !

Došao Ercegovac na glasanje.
Pošto je glasao, kaže ljudima iz komisije da mu daju stolicu da sjedne.
Komisija: – Zašto? Je li vam dobro…?
Ercegovac: – Dobro mi je, samo sam htio da sačekam oca da dođe na glasanje.
Komisija: – Pa do’će vam otac kući posle glasanja….
Ercegovac: – On ne dolazi kući već 10 godina, jer je umro, ali
redovno izlazi na izbore, pa rekoh da ga vidim…

Pupovca neće spasiti ni ercegovac niti ercegovčev  pok. ćaća od bruke i ovako ili onako !!!

Naime, gospodina Milorada Pupovca, čas promoviraju ovi čas oni, a on jadan kao neuništivi, nezamjenjivi karijerist, te kao samozvani krovni predsjednik Srba u našoj domovini Hrvatskoj, ni sam više ne zna zašto je sve sposoban, više soban (uredski-kancelarijski) i osoban! A meni se čini da je on koban za svu nesreću i izigravanja prava Srba u deklariranim ili ne deklariranim propisima iza leđa i bez podrške ogromne većine naših sunarodnjaka Srba, kojima ga je na čelo, namjerno postavio (i ZNA SE zašto) osobno pok. predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman ! Od tog moneta on tj. Milorad Pupovac postaje stožerni general i kamen temeljac za razbijanja osnovnih moralnih, etičkih, ekonomskih, samoodrživih, opstojećih, razvojnih i inih prava za život i suživot Srba Hrvatske u naprednoj i nadamo se, ubrzo, humanokratsko-socijalnoj i stvarno Europskoj Hrvatskoj, sa svim njenim građanima istouvjetno i bez izuzetaka, a na dobrobit do danas istrošene i zabluđene starčadi, izgubljene i beznadne dojenčadi, mladosti, te naše buduće neiskorištene snage razvoja i radosti, kao i na smrt opljačkane i obezvrijeđene ogromne mase radnika i stručnjaka bez posla i onih sa primanjima nedovoljnim niti za smrt, a kamo li za život dostojan čovjeka i porodica 21. stoljeća!

Zna se, tko je svemu tome šurovao, skupa sa samozvano postavljenim i svemogućim Pupovcem ! U ovoj konstelaciji dirigirane političke scene u Hrvatskoj, i od bjelosvjetske umiruće i poodavno usmrđene i po tko zna koji put, u imenima mijenjane, ove ili one kapitalističke oligarhije, na dosadašnji način se ništa ne može postići ! Nužni su novi programi, promjena političke scene, a ne neki novi programi dokazano nesposobne dosadašnje miješane, smiješne i žalosne SDP-oe i HDZ-ove koalicijske zločeste cirkusijade, na štetu svih poštenih i izigranih građana Hrvata države Hrvatske bilo kojih nacija, vjera i koncesija, te i Srba među njima ! Najveći krivac, među Srbima, za sve nedaće Srba, ali dijelom i ostalih,  ponavljam, dokazano je veliki i samoljubivi lijepo-govornik Milorad Pupovac, sa nikakvim političkim rezultatima za dobrobit Srba, sa kojima obmanjujući vlada u Hrvatskoj, skoro duže od Fidela Kastra sa Kubom !!!

Pitate se za koga i čime je to onda zaslužio Milorad Pupovac ? Ha, normalno ničim i ni za koga (osim za HDZ i SDP) , nego za vlastitu promidžbu i vlastiti interes, kao nezaustavno samoljubivi karijerist! I sad, do čega dolazi ?  Isti oni koji su ga kao „šete bandijeru“ (višekošuljaša), do sada držali kao kap vode na dlanu za glumu ispravnih odnosa prema nacionalnim manjinama, posebno Srbima, pred Europom i svijetom, uvidjeli su da je on svoje odslužio, ali kako bi ga se najbezbolnije riješili, a ne dokazali da je za njih više ne iskoristiv, koriste se dobro poznatim PITEROVIM  NAČELOM ! Po nizu poznatih Piterovih pravila-poučaka, jedno od njih je kako se riješiti iskorištenog i više nepotrebnog nekakvog stručnjaka tj. foteljaša ili političara ? JEDNOSTVNO, kaže Piter,  gurnuti ga na sve višu i višu ljestvicu (jer će ti i takvi, najčešće, poslije dužeg vremena biti ubjeđeni da su sve sposobni i nezamjenjivi, kao mali bogovi, i postati karijeristički proždrljivi i pristati će samo na veću stolicu, čije su noge sve tanje, a sposobnosti novopostavljenog sve manje i manje ! I eto tako postaviše Milorada Pupovca kao 11., na listu za izbore za EU parlament ! A on obloporno zagrizao, što nikoga nije iznenadilo, jer već i ptičice pjevaju o njemu kao zaštićenom medvjedu u Bosni, kojeg namjerno gura Hrvatska politička šumarija, koja sakriva pravu istinu pred građanima Hrvatske i o sebi i o svojem štićeniku Dr. Miloradu Pupovcu !!!

Pitate se šta će se dogoditi ? Ništa posebno ! Prvo, za Pupovca neće glasati niti jedan Srbin osim par desetaka njegovih poltrona i ulizica, kao i par desetaka onih koji su ga gurnuli, da bi ga se riješili Piterovim načelom i pokazali njegovu zajažljivost za karijerom (proći će Pupovac gorje od Dr. Slobodana Uzelca) ! A to se do duše pokazalo i kad su ga podržali kao srpskog bankara u tzv. netragom opljačkanoj „Tesla Banci“, o čijem će se slučaju mjerodavni organi izjasniti kad njihov poltron Pupovac počne tonuti ! Drugo, ako i bude izabran (prosto nevjerojatno), ima Boga i ubrzo ćete vidjeti da Milorad Pupovac uopće nije bio sposoban za politiku ili predstavljanje bilo kakvih i bilo kojih trećih lica osim onih oko sebe u visokoj politici koji su ga igrom slučaja i postavili prvog dana zaslugom Tuđmana, u tu istu visoku politiku ! Pupovac se morao držati svojeg stvarnog znanja profesora jer sve ostalo što je radio, posebno za nas Srbe u Hrvatskoj, nije vrijedno niti spomena, a povijest će kad-tad pokazati da je to bila prljava sjena na njegovoj karijeri ali i kao čovjeka i kao marionetskog političara ! Moram istaći i to da za neke stvari koje se njemu pripisuju kao uspjeh, nepobitno rezultat su pojedinaca oko Milorada Pupovca, Srba i drugih, čiji obol je Milorad, lijepo govornički i lažno prezentirajući, pripisao sebi i svom SDSS-u i SNV-u! A o tome, mnogo više znaju i mnogi Srbi koji su bili, a potom po njegovim nalozima, uklonjeni iz više politike nacionalnih manjina lijepe nam domovine Republike Hrvatske !

Na koncu, mnogi Srbi sa kojima sam razgovarao dijele moje mišljenja i molimo:

Daj Bože, ne ponovio nam se više nikad Milorad Pupovac ! Amin !!!

Predsjednik Regionalne organizacije Nacionalnog vijeća Srba Hrvatske za Dalmaciju :

v.r. Miroslav Jovičić – Mišo, mag.oec.,spec.turizmolog

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Hit Counter provided by Sign Holders