«

»

Srp 18

IZLAGANJE PREDSJEDNIKA NVSH

 

nacinalno vijeće srba 4

IZLAGANJE PREDSJEDNIKA NVSH

22.06.2013.g. NA OSNIVAČKOJ SKUPŠTINI RO DALMACIJA

NENADA VLAHOVIĆA,mag.iur.

 

 

Dana 22.-23.06.2013.godine održane su osnivačke skupštine Nacionalnog vijeća Srba u Hrvatskoj RO Dalmacija i gradsko vijeće grada Splita.

Na osnivačkoj skupštini prisustvovao je Nenad Vlahović,mag.iur. sa članovima Predsjedništva.

U cijelosti objavljujemo njegovo izlaganje koje je ,od 30 delegata, aklamacijom prihvaćeno.

 

NVSH je novoosnovana institucija srpske zajednice u Republici Hrvatskoj, osnovana s ciljem preuzimanja vodeće uloge u rješavanju svih pitanja koja do sada stoje neriješena.

Probleme ćemo iznositi u javnost, poticati njihovo rješavanje te tražiti odgovore na mnoga pitanja na koja rješenja nisu ponuđena.

Nacionalno vijeće čine novi ljudi koji nisu podložni korupciji,trulim kompromisima, a spremni su raditi za opći interes naroda kojem pripadaju.

Činjenica je da su sadašnji srpski lideri zaplivali u političku korupciju i jedini njihov cilj je ostati na vlasti ili pri vlasti. Lično snose odgovornost za neuspjeli povratak raseljenih Srba,zatim nemogućnost ostvarivanja temeljnih ljudskih prava- polovičan proces obnove, neuspješno stambeno zbrinjavanje,povrat imovine,konvalidacija,otkup i povrat stana ,isplate mirovina ,elektrifikaciju,infrastrukturu jezika i pisma . Snose odgovornost što su velika sredstva koristili za financiranje jalovih srpskih institucija u koje su zapošljavali svoju rodbinu i prijatelje, zatim pokušaj osnivanja Tesla banke koji je neslavno završio- imao je za cilj financiranje osobnih interesa srpskih lidera „prvenstveno izbora kao najvažnijeg  njihovog pitanja“.

Posebno pitanje odnosi se na stanje unutar srpske zajednice gdje drugo i drugačije mišljenje ne postoji,gdje je pluralizam političkih i drugih interesa ugašen, gdje se ne prihvaća činjenica da postoji opozicija i da svi ne možemo misliti kao srpski „vožd“.

Na području Dalmacije,osobito u zaleđu,gotovo ništa nije učinjeno, a odnosi među srpskim institucijama i pojedincima su neodrživi.

Nakon institucionalnog organiziranja utvrdit ćemo stvarno stanje i predočiti ga javnosti.

Ulaskom Republike Hrvatske u zajednicu Europskih država ulazimo u nove odnose bez nekih većih mogućnosti utjecaja na iste.

Pitanje koje se sve češće nameće od bitnog je značenja za hiljade pripadnika našeg naroda. Vodeći srpski lideri moraju javno odgovoriti „ Dali su ispunjeni svi uvjeti iz Poglavlja 23.da je Republika Hrvatska nesmetano ušetala u EU?“.

Radi se o naknadi štete za uništenu imovinu.

 Tada ,sada,pa i ubuduće skloni smo tvrditi da se odgovor neće čuti.

Pored nabrojenog postavlja se pitanje: „ Što su oni uopće za srpski narod učinili?“.

 

Činom cjelovitog organiziranja infrastrukture Nacionalnog vijeće,horizontalno i vertikalno,održavanjem izvještajno-izborne konvencije predočit ćemo javnosti stvarno stanje unutar srpske zajednice. Moramo stvoriti kritičnu masu i izgraditi nove odnose. Veću pomoć očekujemo od Vlade Republike Hrvatske i matične države Republike Srbije.

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                 INFO SLUŽBA

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Hit Counter provided by Sign Holders