«

»

Tra 05

Priopćenje za javnost – Zajednice Srba Rijeka

nvsh - megaf... P R I O P Ć E NJ E   Z A   J A V N O S T

Predmet: Reagiranje na tekst podpredsjednika SNV-ea Saše Miloševića
                “Zajednica Srba nepostojeća organizacija”

Iako ne odgovaram na tekstove ispod digniteta i civilizacijske razine ovaj put činim iznimku jer se radi o neargumentiranom napadu na Zajednicu Srba u Rijeci i njenog predsjednika.Koristim priliku ispričati se gospodinu Obersnelu što je ni kriv ni dužan stavljen u neprimjeren kontekst kao i riječkoj javnosti što ću donekle koristiti i stil mojih napadača.

Gospodine Miloševiću smatrao sam vas uljudjenim intelektualcem  ali spoznavši da nekritičkim ,doduše nešto stilski dotjerane svaše strane, podpisujete tekstove Erakovića
perjanice SDSS-a u Rijeci i vašeg malog od kužine,postao sam ojadjen tom mojom zabludom. Po onoj narodnoj da nije bitno šta piše nego ko piše ,imam potrebu javnosti reći o kakvom se dvojcu Milošević-Eraković radi. Iz javnosti dostupnih podataka vi ste Miloševiću pravomoćno osudjivani diler droge pa se ne mogu načuditi da vas gosp. Pupovac kojeg inače cijenim kao intelektualca, drži sebi za zamjenika i podpredsjednikom SNV-ea ,značajne srpske institucije.

S druge strane glavni SDSS-ov operativac u Rijeci , Eraković oktroirani predsjednik VSNM za PGŽ slovi za najdugovječnijeg studenta prava ( preko 12 god. čestitam mu na upornosti) bez dana radnog staža , ali spremnog svakome prijetiti i docirati,neki kažu i najmladjem liječenom alkoholičaru u Rijeci i sa žarkom željom da živi na račun srpstva kao i mentor mu iz Zagreba.

Posebno je Miloševiću -Erakoviću uvredljivo vaše ignoriranje Zajednice Srba u Rijeci ,
najstarije srpske organizacije u samostalnoj Republici Hrvatskoj, a koja će upravo u ovoj godini proslaviti 20 godina uspješnog i plodnog rada.Osnovana je u turbulentnim vremenima  s ciljem zaštite elementarnih ljudskih i gradjanskih prava Srba i očuvanja njihovog nacionalnog identiteata.S demokratizaciom R. Hrvatske  značajnije se bavi
očuvanjem i razvijanjem kulturnog , jezičnog i vjerskog identiteta riječkih Srba.Posebna specifičnost Zajednice Srba u Rijeci je organiziranje prezentiranja kulturne baštine kroz gostovanje eminentnih folklornih društava iz R Srbije i prva je to učinila u R hrvatskoj i to baš u Rijeci.Već osmu godinu to činimo i da spomenem samo neka :Sv. Georgije iz Valjeva,Nacionalni ansambl “KOLO” Beograd, AKUD
“Lola”KUD Sv Sava

i drugi.Zar je nepostojeća organizacija  ona koja prva ističe potrebu izgradnje kulturnog centra u Rijeci za potrebe Srba u riječkoj regiji,organizacija čiji članovisvake godine u okviru Etno smotre pod pokroviteljstvom grada Rijeke osvoje prvo mjesto u šahu i drugim aktivnostima. Gospodine Miloševiću zar je nepostojeća organizacija ona koju posjećuju predstavnici stranih ambasada a njenog predsjednika se poziva na praćenje kraljevskog vjenčanja i slično.

Moglo bi se toga još mnogo nabrojati ali sve to Miloševiću i njegovim sljedbenicima nije bitno jer to njih niti ne interesira osim politizacije srpskih institucija i služenja istih osobnim interesima SDSS-ovoj eliti.

Nije prvi put Miloševiću da se vi i SDSS obrušavate na moju malenkost sa svim raspoloživim sredstvima pa i iskazivanjem mržnje.Navodeći da Popadić skriva porezne i ine dugove želite javnosti sugerirati kako se radi o  nepoštenom i nemoralnom čovjeku ali istovremeno skrivajući da je ostao bez zaposlenja u Zavodu za zapošljavanje na poslovima strućnog suradnika u profesionalnoj orijentaciji 90-tih sa četvero djece i nezaposlenom suprugom.ulažući ogromne napore da ih prehrani i dovede do zrelosti. Da i danas radi poslove daleko ispod svoje kvalificiranosti i stručnosti, iako je bio nagradjivan od riječkog sveučilišta kao najbolji student u generaciji.Istina je gospodo iz SNV-ea da ne dugujem ni lipe za porez i da sam gradu Rijeci do sada platio preko 300 000 tisuća kn za komadić javne površine i da plaćam mnogo više površine nego što koristim. Da li sam Obersnelov renta-Srbin pametnom dosta.Postoji neplaćen dug za doprinose po osnovi samostalnog rada i otplata je u tijeku.

 

Gospodine MIloševiću očekujem i u buduće još žešće i podmuklije napade i etiketiranja i proglašavanje Popadića antisrbinom samo zato što se suprotstavljam vašoj nakaradnoj tezi i shvaćanjima da onaj ko nije u SDSS-u i svama nije Srbin i drugo što zastupam stajalište da riječki Srbi ne trebaju ići po pamet u Zagreb a još manje u Vukovar.

 

Što li će Miloševiću tek slijediti ako istaknem kandidaturu za zamjenika župana iz reda srpske nacionalne manjine koji se prvi put bira na predstojećim lokalnim izborima neposredno samo glasovima gradjana srpske nacionalne manjine.

Milan Popadić, predsjednik

1 comment

 1. Miroslav Jovičić, mag.oec.

  Poštovani gospodine Milane Popadiću, iznenadio me vaš odgovor na neutemeljene konstatacije o vama i vašoj organizaciji Srba Rijeke, osobe, Saše Miloševića, koja ne zaslužuje ama baš ničim vašu pažnji, niti vas moraju ili trebaju brinuti njegovi stavovi koji ne zaslužuju osvrt niti najnižih ljudskih spodoba i na razini najnižih intelektualnih dosega! Ne želim niti najmanje da vas branim, ja dobro znam za mnoge aktivnosti vaše zajednice i vas osobno, ali vam dobronamjerno želim iskazati moje zamjeranje da uopće više komunicirate sa dobro zaštićenim i temeljno čvrsto i nezamjenjivo ustoličenim, za vjeke, vjekova, “Trabantima” njegove visosti Milorada Pupovca! Ali što je, tu je, ne može čovjek više da isdrži nečiju nekulturu, samosvojnost, samoljubivost, sebinužnost, nesposobnost, intelektualno ograničenost (ili ispranost drogom), itd.itd. i jednostavno mora reagirati, ako ništa u odbranu bar osnovnih i vlastitih ljudskih vrijednosti kao čovjeka!
  Evo samo jednog primjera iz “rada i rezultata rada” onih koji se usuđuju blatiti i bacati kamenjem na one koji rade na radost i ponos većinskih Srba u svojim sredinama iz razloga ljubomore i zavisti i sa ciljem isključivo omalovažavanja i gađenja neutemeljenim lažima iz kojih razloga se i tebe diskreditira !!!
  Prošlu subotu, pun autobus Srba Grada Splita, otišao je na godišnjicu slavlja partizanskog proboja iz ustaško-njemačkog obruča i obrane parizanske bolnice na Petrovoj Gori!
  Ineče, to je već postao spomenik Milorada Pupovca i njegovog privatnog Vijeća i SDSS-a! Da to je pravi spomenik onome kako je radio, što je ostvario i za čije potrebe je radio Milorad, skupa sa svojim nezamjenjivim slugama-štićenicima diljem Hrvatske! Trebate poći i vidjeti kako i koje je spomenike obnovio Milorad i na koje se poziva ! Nevjerojatno je koliko je novca potrošio i što je to s tim onovcem obnovio ??!! Spomenik na Ptrovoj Gori je spomenik neprocjenjive ketegorije a dolazak na slavlje služi za reklamu isključivo Miloradu i njogovoj vrhuški Srba Hrvatske, koji su ovaj put dobro procjenili mediji pa televizijske kuće nisu niti došle niti će u buduće doći, a nije došao niti iko od viših predstavnika vlasti (jako znakovito)! Pa tko više uopće mari za Milorada Pupovca, on je svoje odslužio kao i spomenik koji služi državi Hrvatskoj isključivo za montiranje niza antena, kao na novogodišnjem okićenom boru, a tu i tamo kako bi se za ulazak u EU ipak prezentirala Hrvatska kao partizanska i antifašistička te europski slobodo-ljubiva prema svojim autohtonim i stoljećima naseljivanim Srbima (?)!
  Milane moj, molim te, ma jeli moguće da taj spomenik, prvi i jedini te važnosti ne samo u Hrvatskoj, stoji tako devastiran, opljačkan, očerupan i unakažen nizom vanpametno postavljenim državnim i inim raznim antenama cijelo vrijeme mandata onih tzv. naših na vrhu, koji uzimaju za pravo da napadaju i kleveću druge a da se bar na sekundu sami ne pogledaju na ogledalo ???
  Poznati licemjerni govor Milorada Pupovca na Petrovoj gori, zasjenio je u potpunosti govor, ostarjelog i slijepog borca i heroja proboja, koji je odisao bolom, istinom i nadom boljeg života naše mladosti u miru, enti-fašizmu, zajedništvu i radosti ne samo u Hrvatskoj nego i u EU i cijelom svijetu! Taherojska legenda ispraćena je ovacijama odobravanja i nizom aplauza sa govornice ! Osobno sam mu prišao i zahvalio u ime NVSH u Dalmaciji i u ime moje malenkosti, i zaželio mu da još dugo poživi u zaželjenim uvjetima sve mladosti Svijeta !
  Ponavljam Milane, čemu je služio rasčupani spomenik na Petrovoj Gori Republici Hrvatskoj, od međunarodnog priznanja Hrvatske do danas, tome je služio i Milorad Pupovac i na isti način Srbima u Hrvatskoj i izbjeglim iz Hrvatske! Kako je Hrvatska zaštitila taj spomenikm i obnovila njegovu spomeničku slobodu postojanja i poruke javnosti Svijeta, tako su zaštitili Srbe Hrvatske Milorad i njegovo samozvano vrhunsko (?) Vijeće i SDSS! Na koncu, ne mogu da se ne osvrnem što na kraju misle o Srbima organizatori Pupovac i Milošević potvrdili su kvalitetom i ukusom serviranog uobičajenog fažola, koji osim krajnjeg neukusa bijaše tako tvrd i nekuhan da su neka srpska starčad ostala bez zuba a prisutna dječica su igrali klikera vadeći nesažvakani fažol iz usta !

  Da zaključim, niti Saša Milošević niti njegov gazda Milorad i svi ostali oko njih, ne zaslužuju niti sekund tvoje pažnje vezano za bilo kakvu kritiku upućenu tebi, jer nikad neće biti zasnovana na istini! Tvoja i naša pažnja mora NEIZOSTAVNO biti usmjerena na njihovo konačno smjenjivanje, jer oni namjeravaju ostati na svojim sebi osmišljenim funkcijama do kraja života, i jer iza njih debelo stoji gospodin Neko te su zaštićeni kao vuci u Lici! Inače baš tah Neko je najveći neprijatelj suživota Srba i Hrvata u Hrvatskoj, a da nije, nebi dozvolio da¸rade to nšto rade i nebi ih držao duže od jednog mandata !

  U naprijed ti zahvaljujem na razumjevanju uz dužno poštovanje !!!

  Zdrav mi i veseo bio, moj Milane Jabuko sa grane i dalje nastavio i imao to bolje uspjeha u svojem radu za boljitak Srba i svih ostalih građana naše lijepe domovine Hrvatske !
  Poseban pozdrav i tvojoj porodici, koja je dala veliki obol tvojim razultatima vezanim za ne riješena pitanja i probleme Srba Rijeke u očuvanju egzistencije i vlastite kulture i entoteta !

  Ovlašteni predstavnik Nacionalnog vijeća Srba u Hrvatskoj za Dalmaciju i član Vijeća SNM Gradu Splitu

  Miroslav Jovičić – Mišo, mag.oec.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Hit Counter provided by Sign Holders