«

Tra 20

Saopćenje za javnost povodom Komemoracije u Jasenovcu

 nacinalno vijeće srba 4vlahovic

Predsjedništvo Nacionalnog vijeća Srba u Republici Hrvatskoj na današnjoj održanoj sjednici, zaključilo je da delegacija Vijeća prisustvuje Komemoraciji žrtvama Jasenovca 23.04.2017.godine.

Povodom iste Predsjedništvo za informiranje javnosti upućuje slijedeće priopćenje,

Kao i svake godine naša delegacija prisustvovati će Komemoraciji i na taj način odati dužno poštovanje svim žrtvama stradalima u Jasenovcu bez obzira na nacionalnost i vjersku pripadnost.

Delegacija će položiti vijenac i zapaliti svijeću te u dubokoj tišini i miru odati dužno poštovanje svim nedužnim žrtvama, a istu će predvoditi predsjednik Nenad Vlahović,mag.iur.

JASENOVAC

Obzirom na ponovno neprisustvovanje određenih udruga na čelu s njihovim vođama , predsjedništvo ocjenjuje da je iluzorno i deplasirano verbalno iste osuđivati zbog nedolaska , a koji na taj način iskazuju da ne žele , ne poštuju i ne cijene kosti svih ubijenih i nedužnih ma bili oni Romi, Srbi, Židovi, Hrvati ili pripadnici drugih naroda.

Mi pripadamo većem dijelu srpske zajednice u Hrvatskoj koja priznaje i poštuje Hrvatsku kao svoju Domovinu, poštuje institucije sistema države i sve događaje koje te institucije organiziraju.

Neshvatljivo je na ovakovom mjestu ponovno isticati u prvi plan ucjene , zbog nekog drugog mjesta i neke druge ploče, gdje su život položili također za slobodu Hrvatske države mladi ljudi.

Ovakove i slične probleme moraju rješavati institucije ove države i to brže nego do sada , a njihove stavove dužni su poštivati svi oni koji svoju aktivnost financiraju iz proračuna ove države.

Manji dio srpske zajednice oko Srpskog narodnog vijeća i njegovog vožda Pupovca na ovaj način i odlazeći u obližnju Mlaku daje do znanja da njima ništa ne znače Romi, Židovi, Srbi i Hrvati čije su kosti  u Jasenovcu.

Zaista nije potrebno nikoga moliti da dođe u Jasenovac, ali je neophodno važno već jednom više nego prepoloviti novčane dotacije SNV-u i voždu iz Proračuna Republike Hrvatske i tada će biti jasno odgovornima u Vladi koliki broj Srba “dobrovoljno” ide uz Pupovca u Jasenovac, Srb , Jadovno i sl.

Biti u Vladi i izvršnim tijelima , a ne poštivati odluke tih tijela, jednako je političkom koruptivnom obostranom ludilu u cilju načela opstati na vlasti i vlast iz ruku nikome ne ustupiti.

Predstavnici Nacionalnog vijeća Srba u Hrvatskoj će za ovu Komemoraciju sredstva izmoči iz osobnih dotacija ne tražeći od institucija Hrvatske države niti kune, a koja već sedmu godinu za redom niti ne dobivamo.

Samo se prisjetimo da za recimo „dernek“ u Srbu Pupovčevi Srbi potroše više od 200.000 kuna proračunskog novca, a poruke koje šalju tada  imaju dalekosežne negativne posljedice koje će se tek vidjeti.

Tko sve ovdje radi protiv Republike Hrvatske nije teško zaključiti.

 

Predsjedništvo Nacionalnog vijeća Srba u Republici Hrvatskoj

info služba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Hit Counter provided by Sign Holders