«

»

Ožu 12

Demanti na izjave Pupovca !

Demanti Nenada Vlahovića,mag.iur , predsjednika dvije vodeće opozicijske institucije Srba u RH,vlahovic na izjave Pupovca – portal Direktno.hr od 02.03.2017.

Ispravak informacije na tekst u kojem ga proziva Nenad Vlahović, predsjednik Nacionalnog vijeća Srba u Republici Hrvatskoj je u biti tekst netočnih informacija i tvrdnji kojom potpisnica ovog teksta u cijelosti obmanjuje javnost iznoseći određene podatke koji mogu utjecati na daljnji tijek sudskih postupaka koji se vode protiv Nenada Vlahovića.

Pupovac je protiv imenovanog podnio tri privatne tužbe, i to jednu zbog klevete, a dvije zbog neimovinske štete.

Indikativno je to što je demanti dala odvjetnica, a ne sam Pupovac , te je na taj način nesvjesno uvučena, kao tko zna koja po redu Pupovčeva odvjetnica, u ove probleme o kojima će biti informirana odvjetnička komora.

Dakle, ovdje se uopće ne radi o tužbama koje je Nenad Vlahović u obliku krivičnih prijava podnio DORH-u, do sada ukupno sedam , a koje su prema obavijesti DORH-a u postupku izviđanja.

Informacija odvjetnice Vanje Jurić, zaista u ovom obliku začuđuje da se jedna vrsna odvjetnica  upušta u tako delikatnom postupku da ove tri privatne tužbe cjelokupnoj javnosti predstavlja kao pravomoćne.

Nenad Vlahović je protiv odluka suda u Osijeku, Daruvaru i Pakracu , odnosno protiv prvo stupanjskih presuda podnio žalbe.

Prava istina je sadržana u činjenici da je prvostupanjska odluka Općinskog suda u Osijeku , protiv Nenada Vlahovića ukinuta, i to zbog nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja po sve četiri navodno inkriminirane izjave.

Dakle, ne stoji tvrdnja da se protiv Pupovca ne vodi nikakav kazneni postupak, odnosno na ukupno sedam krivičnih prijava još uvijek postupka nema.

Ja sam na Općinskom sudu u Osijeku, Pakracu i Daruvaru tužen od Pupovca za izjave u lokalnim listovima ( Magazin: koji se prodaje u 300 primjeraka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji).

Citiram sve četiri tkz. „inkriminirajuće izjave „ s ciljem detaljnog informiranja javnosti , pa neka javnost bude istinito informirana dali se ovdje uopće radi o kažnjivim izjavama ili je ovo verbalni delikt.

-          Obnova kuća nazire se tek u tragovima za što su isključivi krivci ljudi koji su proces povratka trebali voditi , a to su Pupovčev SDSS. No za njih Slavonija i stotinu sela oko Požege ne postoje,

-          Radi se o velikim neoprostivim greškama  koje graniče s veleizdajom Pupovca,

-          Jer on je potrošeni političar koji si je osigurao stan od 100m2 u Londonu i New Yorku,

-          U tekstu se također navodi da tužitelj ima velebnu kuću pod Sljemenom,

-          Sve on to radi za novac, on je najveći biznismen koji se obogatio na srpskoj tuzi i jadu.

 

Ovakove izjave slušamo već više godina, poneke i prije izrečene od Nenada Vlahovića , a koje je u jednom velikom intervjuu iznesao i tadašnji predsjednik države.

Na opisani način uopće se ne radi o netransparentnom trošenju novca, financijskim malverzacijama i zlouporabama, kako to ističe odvjetnica, te da su revizije utvrdile da je poslovanje na zakonu osnovano.

Postavlja se pitanje kakova je to revizija koja nije utvrdila nikakve nepravilnosti , kada je to svojedobno tvrdilo gotovo pola predsjedništva SNV- a, a sve se zataškalo odlukom DORH-a obrazloženjem da su sredstva bila na računu ali nisu iskazana u završnom obračunu koji je prezentiran skupštini SNV-a.  Zaista svaki komentar je suvišan!!!

Dali Pupovac ima u RBA zadruzi štednju, nekretnine u Hrvatskoj i drugim državama ( plus stan u Berlinu) koji ne spominje i ostalo, to će morati ispitati DORH?!

O zakonitosti rada gradskog Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba govori zaključak povjerenika za informiranje kojim se naređuje gradskom vijeću Srba u Zagrebu i predsjedniku Saši Miloševiću kao odgovornoj osobi da mora dozvoliti Nenadu Vlahoviću uvid u poslovanje gradskog vijeća Srba , a što je Milošević gotovo sedam i pol mjeseci izbjegavao kršeći zakon Republike Hrvatske.

O velikoj demokraciji Pupovca sve je rečeno na jednoj skupštini SNV-a , kada je imenovani zabranio Nenadu Vlahoviću zamjeniku predsjednika i još ponekima da govore , te zaštitarima grubo odstranio iz dvorane Vlahovića, dok pojedinim delegatima nije dozvolio ulazak u dvoranu.  Toliko o velikom promicatelju demokratskih načela i sve je drugo suvišno.

Ja nisam protiv SNV-a , već protiv pojava u SNV-u koji je zarobljen u rukama jedne osobe i faktički SNV kao kolektivitet niti ne postoji.

Nestrpljivo čekam poziv Milorada Pupovca za sučeljavanje 1 na 1 kod Aleksandra Stankovića, stoji u priopćenju Nenada Vlahovića, magistra prava .

info služba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Hit Counter provided by Sign Holders