«

»

Velj 26

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST!

Desktop_001NENAD VLAHOVIĆ,mag.iur

Predsjednik:

Srpske pravedne stranke (SPS)

Nacionalnog vijeća Srba u Hrvatskoj (NVSH)

 

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

 

Učestali pozivi građana i čitatelja, poruke i pisma koje mi šalju te zahtijevaju od mene da se u javnosti očitujem o cjelokupno nastaloj problematici odnosa pojedinaca iz srpske zajednice prema većinskom hrvatskom narodu.

Osobito nakon natpisa u tjedniku Novosti, koji svojim sadržajem odudaraju od zamišljene programske koncepcije, a koja se pretvorila u politički bilten i služi kao obrambeno „oružje“ vodećim srpskim prvacima. Osobito u djelovanju putem Novosti pokušavaju se destabilizirati odnosi u Republici Hrvatskoj i u cijelosti postaviti druge odnose koji ne vode u pravcu stabiliziranja stanja u Republici Hrvatskoj.

Kao predsjednik imenovanih srpskih institucija iznosio sam stavove i zaključke o osudi ovakovog verbalnog govora kroz tjednik Novosti i to javno iznosim u cijelosti, zastupam sasvim drugu koncepciju gradnje , suradnje, povjerenja i stvaranje društveno političkih odnosa na razvoju i stabilizaciji Republike Hrvatske.

Poremećeni odnosi unutar SNV- a, koje dozira „vožd“ za sada su najveća prepreka za ostvarenje naših ciljeva.

Od 2010.godine ističem u javnosti sve što se može smatrati osnovanom sumnjom u raspolaganju i korištenju novca iz Proračuna Republike Hrvatske odnosno novca poreznih obveznika. Za sada neuspješno jer se pojedinci nalaze i stavljaju se iznad Ustava, Zakona, Vlade RH, Sabora, sudova i ostalih institucija. Njihova – njegova zaštita nije locirana samo u navedenim institucijama već je ista i produkt nekolicine moćnih država koje putem svojih instrumenata u Republici Hrvatskoj neprekidno – sukcesivno djeluju na destabilizaciji  s ciljem čak i promjene unutarnjih odnosa , a što je vrlo opasno.

Zastupam već poznate promjene unutar srpske manjinske zajednice, a koje je moguće provesti, za sada , samo na način da se koriste i drugi mogući načini kad to odbijaju sudbene institucije ne primjenjujući zakon.

Predlažem pokretanje postupka za raspisivanje Referenduma o pravnoj sudbini Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina , koji nakon 15 godina postojanja svojim više neprimjenjivanim odredbama je ispunio svoju zadaću i potrebna je odluka o stavljanju van snage istoga. Osobito izmjenama i dopunama Ustavnog zakona od 18.06.2010.godine u članku 1.,3. I 4. , utvrđuje pravne izvore i jamčenje prava srpskoj zajednici- SNV-u da još desetljećima ostvaruje pravo na tri saborska zastupnika.

Osobito članak 1. svojim jamčenjem pretvoren je u Zakon koji je jedino srpskoj zajednici od velike koristi, a pojedinci to i vješto koriste.

Članak 4. Izmijenjenog zakona u točci 8. , cit.: „ SNV – Srpsko narodno vijeće djeluje kao koordinacija vijeća srpske nacionalne manjine za područje Republike Hrvatske i ima pravnu osobnost“.  Ustavni presedan na ovaj način učinjen je u cilju uspješne političke korupcije i „kupovanja“ 3 zastupnička mandata , a koji imaju svoju izuzetno visoku cijenu što porezni obveznici više ne mogu podnijeti. Ustavni zakon je na ovaj način derogiran i neodrživ na snazi, također i zbog niza drugih neprovedivih odredbi. Krajnje je zabrinjavajuće zašto jedna udruga građana stiče ustavnu kategoriju, a npr. traženje branitelja da se njihovi problemi riješe Ustavnim zakonom bilo je neprihvatljivo.

Odlukama institucija koje predstavljam do sada sam podnio DORH-u ukupno 7( sedam) KZ prijava protiv Milorada Pupovca , kao odgovorne osobe sa osnovanom sumnjom na počinjenje niz kaznenih djela, zlouporabe položaja i korištenja novca poreznih obveznika ( sredstva za socijalne programe, Tesla banka, gotovina sa bankomata bez pokrića, dijeljenje novca udrugama i fizičkim osobama koje nemaju nikakove veze sa srpskom zajednicom, isplata visokih autorskih honorara na temelju sumnjivih odluka i ugovora, visoke plaće sa preko 40 zaposlenih – primljenih bez javnog natječaja, za derneke širom Republike Hrvatske itd..)

Za 5 KZ prijava DORH je dostavio obavijest da su zaprimljene , a za 2 još nije.

Nakon proteka 6 mjeseci zatražio sam od DORH-a da me temeljem Zakona o kaznenom postupku izvijesti o sudbini prijava. Zaprimio sam kratku obavijest da se provode izvidi i da se ne mogu dati druge informacije.

Ističe 8 mjeseci od dana podnošenja KZ prijava i drugih informacija nemam.

Ovdje javno iznosim činjenice da smo sve prijave temeljili na zakonitim podacima , ministarstava i drugih institucija. Dokaz o neopravdano potrošenih više od 3 milijuna posjedujem u originalu, on je neoboriv i neuništiv kao i mnogi drugi dokazi koje posjedujem.

Na opisani način stekli su se uvjeti da se SNV-u obustavi daljnja doznaka novca i tvrdnja gospođe Željke Markić je osnovana , istinita i temelji se na činjenicama.

Stav kluba zastupnika nacionalnih manjina je nepotpun i kao takav obmanjuje javnost  jer je od osam zastupnika bilo prisutno njih šestero, jer albanski i mađarski zastupnik nisu prisustvovali. Dakle nema konsenzusa, kako to proizlazi iz priopćenja kluba.

Stav kluba miješa se sa političkim djelovanjem, što je nedopustivo i za svaku osudu.

Ja nemam što polemizirati sa Vladimirom Bilekom koji nije niti svjestan u što se upustio u svojem nagonu za samo isticanjem, sebi je učinio štetu obmanjujući javnost s nepotpunom informacijom.

Predlažem u cilju velikog interesa javnosti da učinimo presudan korak i da se meni omogući istup na javnoj televiziji.

Ponovno pozivam i predlažem, po nekoliko puta, Miloradu Pupovcu da se sučelimo 1na1 na HTV-u, na koji on može utjecati i to npr. u emisiji njegovog prijatelja Aleksandra  Stankovića- Ace.

Obzirom na važnost tematike i pravo građana da čuju istinu i što govore javne osobe, odgovorno izjavljujem da nestrpljivo očekujem poziv na navedeno sučeljavanje.

Ako ima imenovani snage i političke volje, čekam i dobro mi došao Milorade.

Ostale srpske opozicijske stranke (DPS, DSS, SNS i NS) dali „grobno šute“ zbog činjenice što su gotovo svi proizašli i bili u SDSS-u i imaju i dalje neraskidivu poveznicu s istima?

 

Poštovani građani Republike Hrvatske,

Učinite i dajte svoj doprinos da javno progovorim i da vodeći dnevni listovi daju informaciju što se zapravo dešava u srpskoj zajednici. Vaše mišljenje dat će mi još više snage , a onaj tko ima podršku građana taj i pobjeđuje.

Ne pobjeđujem u ovom slučaju ja , već istina koju neprekidno iznosim.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Hit Counter provided by Sign Holders